Branża gastronomiczna – czy z systemami POS jest prościej?

[09.08.2016] Nowoczesne technologie swoje zastosowanie znajdują już niemal w każdej branży. Również gastronomicznej. Oferta systemów POS na rynku jest bardzo szeroka, ale właściwie po co w restauracji system POS?

 

- magazyn w zasięgu ręki - systemy POS wdrażane w restauracjach umożliwiają między innymi kontrolę nad stanami magazynowymi. Restaurator na bieżąco widzi, jak wyglądają zapasy, jakie produkty schodzą najszybciej, czy nawet kiedy kończy się data ważności produktu.

 

- ułatwiona komunikacja – wprowadzając nowoczesne oprogramowanie możemy mówić o ułatwionej komunikacji między salą a kuchnią. Kelnerzy zbierają zamówienia automatycznie przesyłają je do kuchni, gdzie niemal natychmiast zamówienie jest realizowane.

 

- kontrola nad personelem – dzięki systemom POS restauratorzy mogą kontrolować pracę swoich pracowników. Dokładnie widzą ile czasu pracownik był zalogowany w systemie oraz jakie operacje wykonał.

 

- zmiany wprowadzane na bieżąco – mimo ciągłej pracy, możliwe jest wprowadzanie zmian do systemu. Wszelkie korekty menu, ceny czy składu potraw są możliwe bez ingerencji w pracę personelu.