Fenomen food trucków

[03.08.2016] Food trucki królują obecnie na wszystkich imprezach, poczynając od imprez sportowych, kończąc na festynach. Czemu tak się dzieję? Czym różnią się od tradycyjnych restauracji? Co sprawia, że ludzie coraz chętniej je wybierają?

 

1. Mobilność – większość food trucków na bieżąco zmienia swoją lokalizację, bardzo często dostosowując ją do aktualnych potrzeb klientów. Zawsze kiedy mamy do czynienia z imprezą sportową, festynem czy festiwalem pojawiają się tam food trucki. Są wszędzie tam, gdzie klient.

 

2. Ciekawe menu - początkowo food trucki kojarzyły się tylko z burgerami. Dzisiaj to cała masa różnorodnych smaków, dań i kolorów. Możemy spotkać między innymi te serwujące dania chińskie, meksykańskie czy wegetariańskie. Nie brakuje również tych, które w ofercie mają soczyste burgery.

 

3. Ważny jest czas – w dobie ciągłego biegu, przyszedł też czas na szybkie jedzenie. Food trucki oferują smaczne dania, ale na realizację zamówień nie trzeba czekać tak długo, jak w restauracji.

 

4. Cena nie taka straszna – w food truckach można naprawdę dobrze zjeść. A ceny na pewno nie odstraszają, wręcz przeciwnie, bardzo często za smaczny posiłek nie musimy wcale słono zapłacić.