Dlaczego warto wdrożyć mobilne stanowiska sprzedażowe?

[27.12.2016] Mobilne systemy sprzedażowe, to wiele możliwości. Przedstawiamy, kilka najważniejszych.
1. Szybsza realizacja zamówień. Dzięki tej funkcjonalności kelnerzy mogą podejść bezpośrednio do klienta i tam przyjąć zamówienie. Ta mała rzecz sprawia, że zamówienie trafia bezpośrednio z sali do kuchni. Kelner nie musi chodzić do kuchni, nie ma miejsca również na błędy a czas oczekiwania na zamówienie ograniczony jest do minimum. Najważniejsze, że zamówienie klientów zostanie zrealizowane sprawnie i szybko. 
2. Większy komfort pracy. Mobilne stanowiska sprzedażowe to spora oszczędność miejsca, które jest niezwykle istotne w przypadku małych przestrzeni w lokalach. Nawet najmniejszy system to nie to samo co urządzenie, które każdy z kelnerów ma zawsze przy sobie. Mobilne stanowiska sprzedażowe to również większy komfort dla pracowników, którzy nie muszą z każdym zamówieniem chodzić do stacjonarnych punktów. Dzięki temu znacznie ograniczone jest prawdopodobieństwo pojawienie się błędów oraz nieporozumień.
3. Interakcja z klientem. Mając dostęp do mobilnych stanowisk sprzedażowych, każdy kelner może zaprezentować graficzny wygląd potrawy. Co więcej tym bardziej wymagającym klientom może wyszczególnić poszczególne składniki, z których została przygotowana dana pozycja w menu.
4. Większa baza informacyjna. Kelnerzy logując się do systemu mogą pozyskać informacje dotyczące stanu ich zamówienia. Każdy z pracowników w prosty sposób może znaleźć informacje dotyczące aktualnego obłożenia w lokalu, a co się z tym wiąże obsłużonych już stolików. Kelnerzy mają również wgląd w pełne menu lokalu dzięki czemu mogą podać cały skład danej potrawy nie muszą też uczyć się każdej pozycji z menu na pamięć.